Ellecom aan de slag met luchtkwaliteit

30 april 2024

Inwoners van Ellecom zijn geïnteresseerd in de luchtkwaliteit in hun dorp. Dat bleek vorige week op een avond van Ellecoms Belang in het dorpshuis. Goos Hageman uit Dieren was uitgenodigd om de leden te informeren over luchtkwaliteit, fijnstof en houtstook en de gevolgen voor de gezondheid. Het werd een interessante avond met vele vragen. Enkele inwoners waren ook belangstellend over deelname aan het burgermeetnetwerk van RhedenseLuchten.

Onbekendheid

Tijdens de avond bleek dat mensen zich niet of nauwelijks realiseren hoe de luchtkwaliteit in hun dorp er voor staat en dat deze wordt bedreigd. In Ellecom is dat door fijnstof afkomstig van verkeer en vooral van houtstook. Uit recente rapporten blijkt dat in bepaalde woonwijken elders meer dan 50% van het fijnstof afkomstig is van houtstook. Ook in Ellecom wordt behoorlijk veel gestookt, zo bleek.

Het bestuur van Ellecoms Belang gaat de niet aanwezige leden informeren over de inhoud van de avond. Ook wordt de vraag gesteld welke leden willen deelnemen aan het burgermeetnetwerk van RhedenseLuchten. Zij kunnen zich dan rechtstreeks melden op deze website. Er wordt gestreefd naar een dekkend netwerk voor heel Ellecom. Uiteraard zullen we alle inschrijvingen verwelkomen en de inschrijvers ondersteunen bij de installatie.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *